Virtual assistant

Prednosti suradnje s virtualnim asistentom

Kroz suradnju s virtualnim asistentom možete uštedjeti na troškovima koje biste imali prilikom zapošljavanja novog djelatnika, kao i na vremenu koje zahtijeva cijeli proces zapošljavanja. Ne morate putovati do određene lokacije da biste dogovorili sve detalje posla, a virtualnom asistentu ne morate osigurati prostor, računalo mobitel i drugu opremu i resurse koji donose nove troškove. U nastavku detaljnije pročitajte prednosti koje donosi suradnja s virtualnim asistentom. 

 

Ne morate prolaziti kroz proces zapošljavanja djelatnika

Proces zapošljavanja zahtijeva ulaganje vremena i resursa. Najčešće se pretvori u dugotrajan i složen proces koji podrazumijeva definiranje radnog mjesta, izradu oglasa za posao, pregled velikog broja prijava i životopisa. Nakon toga slijede intervjui, testiranja i slične provjere vještina potencijalnog zaposlenika, što može potrajati tjednima, čak i mjesecima.

Nemate troškove koje podrazumijeva zapošljavanje djelatnika

Ako umjesto zapošljavanja novog radnika, želite započeti suradnju s virtualnim asistentom, svidjet će vam se prednosti koje ću navesti u nastavku. Plaćat ćete samo broj odrađenih sati ili određeni projekt, nemate trošak zaposlenika na puno radno vrijeme. Iako zaposlenik radi puno radno vrijeme, pa čak i prekovremeno, ne može biti produktivan kroz sve te sate. 

Virtualni asistent je samozaposlena osoba, što vas oslobađa troškova plaće, dodataka na plaće, ulaganja u uredsku opremu (računala, mobiteli, automobili itd.) jer rade iz vlastitog prostora.

Komunikacija je jednostavna i sve se može dogovoriti online/telefonski

Zaposlenici koji rade za vas i moraju dolaziti u ured, moraju biti iz istog mjesta gdje se vi nalazite. Vanjski suradnik/virtualni asistent može biti kilometrima udaljen od vas, živjeti u drugom gradu, ali sve možete odraditi “virtualno”. Takav način rada briše granice i otvara nove mogućnosti.