POLITIKA KOLAČIĆA

Politika kolačića

Naša web stranica https://delegirajines.hr (u daljnjem tekstu “web stranica”) koristi kolačiće kako bi radila parvilno te u svrhu daljnjih unaprjeđenja stranice i poboljšanja korisničkog iskustva pregledavanja. Prije spremanja kolačića, dužni smo tražiti vaš pristanak. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija u obliku obične tekst datoteke spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kada ponovno posjetite tu istu web stranicu, internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.
Postoje različite vrste kolačića. U nekim slučajevima kolačići se automatski brišu kada korisnik zatvori svoj preglednik, a u drugim slučajevima kolačići se čuvaju dulje vrijeme i mogu se koristiti prilikom naknadne upotrebe usluge.
Web stranica ne može dobiti pristup podacima kojima niste dali pristup i nikako ne može pristupiti drugim datotekama na vašem računalu. Možete promijeniti vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrisati spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Zašto koristimo kolačiće?

Kolačići pomažu da online iskustvo bude bolje za korisnike, odnosno koriste se u svrhu pružanja bolje usluge prilikom posjeta korisnika web stranicama. Oni osiguravaju da se možete prijaviti na web stranicu ili da se vaše postavke, poput postavki lokacije i jezika, zapamte i slično.

Kolačići nam omogućavaju da poboljšamo naša mrežna mjesta tako što analiziramo kako ih posjetitelji koriste. Mi pratimo koji je sadržaj popularan i koristimo tu informaciju za predviđanje toga što bi još posjetiteljima moglo biti zanimljivo ili korisno.

Vrste kolačića

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po svakom zatvaranju internet preglednika. Trajni, odnosno spremljeni kolačići ostaju određeno vrijeme na uređaju i nakon što zatvorite internetski preglednik, ovisno o njihovim postavkama trajanja, ili dok ih vi kao korisnik sami ne uklonite.

Kolačići od prve strane dolaze s web stranice koju pregledavate, a mogu biti stalni ili privremeni. Uz pomoć ovih kolačića web stranice mogu pohraniti podatke koje će se ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta spomenutoj web stranici.

Kolačići treće strane dolaze od reklama drugih web lokacija (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web stranici koju gledate. Pomoću tih kolačića web stranice mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Ima li na web stranici kolačića treće strane?

Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

Mjerenje posjećenosti

Naša web stranica stranica koristi servis za mjerenje posjećenosti – Google Analytics.

Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema kolačiće, možete to zabraniti za na sljedećem linku:

Google Analytics –https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

Koristimo i sljedeće kolačiće trećih strana:

Facebook Pixel – omogućuje nam da svi oni koji putem naših Facebook sadržaja dođu na našu web stranicu, kasnije informiramo o ponudama za usluge koje pružamo.

Google AdWords – omogućuje nam da svima koji putem AdWords kampanja dođu na web stranicu, naknadno, kroz remarketing kampanje ponudimo posebne ponude na naše usluge.

Google Tag Manager – ovdje je riječ o posebnom Gooogleovom alatu koji nama pojednostavljuje upravljanje svim trećim servisima koje koristimo te omogućuje naprednije praćenje pojedinih dijelova web stranice.

Kako onemogućiti kolačiće?

Ako ne želite pohranjivati kolačiće web stranica na svom računalu, možete podesiti postavke preglednika tako da primite upozorenje prije nego što se kolačići postave. Također možete prilagoditi postavke tako da vaš preglednik odbije sve kolačiće ili samo kolačiće trećih strana te ujedno možete izbrisati već postavljene kolačiće. Imajte na umu da morate podesiti postavke zasebno za svaki preglednik i računalo koje koristite.
Budite svjesni da ako onemogućite kolačiće, više ne možemo jamčiti da će naša web stranica ispravno funkcionirati. Moguće je da neke funkcije web stranice budu izgubljene ili da čak ne možete vidjeti određene web stranice. Osim toga, odbijanje kolačića ne znači da više nećete vidjeti oglase. U tom slučaju oglasi više nisu prilagođeni vašim interesima i češće se ponavljaju.
Kako možete prilagoditi postavke, razlikuje se od preglednika do preglednika. Molimo vas da koristite upute vašeg preglednika.

Napomene

Moguće je da povremeno prilagođavamo ove izjave, jer se, na primjer, naša web stranica ili pravila koja se odnose na kolačiće, mijenjaju. Možemo promijeniti sadržaj izjava kao i popise trećih stranaka čije kolačiće koriste naše web stranice i bez prethodne obavijesti, osim ukoliko će takva izmjena utjecati na bilo koje vaše pravo, u kojem slučaju ćemo vas o tome pravovremeno obavijestiti. Uvijek možete pregledati ovu web stranicu kako biste vidjeli najnoviju verziju